A karácsonyi idő előtti készület a konyhában is tartogat meghitt időt. Otthon jó ideje kézzel készített gasztronómiai ajándékokat készítünk azoknak, akiket szeretünk. Ilyenkor kicsit hosszabban is gondolunk azokra, akikek készül, akiknek örömet okoz ez a finom ajándék. Az asztalt paradicsom már ősszel elkészült, és elfoglalta helyét a fűszeres olajban, hogy összeérhessenek az ízek. A zöldfűszerek megtermékenyítik az olajat, az pedig a házilag szárított paradicsomot. A nyár koncentrált ízét hordozza a házi címkével díszített aszalt paradicsomos üveg. A padlizsánt is megsütöttük előre, az a fagyasztóban pihenve várja a friss bekeverést. Az igazán különleges karácsonyi csemegék a bonbonok és a kandírozott narancshéjak. Ha kedvetek támad ilyet csinálni, eképpen érdemes hozzálátni!
Kandírozott narancshéj:
Bonbonok:
Egy lábosba vizet teszünk, arra egy fém tálat. A tálba helyezett csokoládét és kis olajat a forralt víz gőze melegíti. A selymes fényű olvasztott csokoládéba mártjuk az aszalt szilvát, amelyet fehér csokival vagy tört mogyorószórással díszítjük. Hidegre téve megdermed, és mehet is az ünnepi celofáncsomagolásba vagy a tálba.
Áldott, szép karácsonyt kívánok!